Μήπως οι δικαιολογίες σε παχαίνουν;

Εάν η απάντηση είναι «ναι», τότε χρειάζεται να αναθεωρήσεις την άποψή σου για την απώλεια βάρους. Με αυτούς τους 6 τρόπους θα κόψεις τις δικαιολογίες– μια για πάντα!

Σε λούζει κρύος ιδρώτας μόνο στη σκέψη να μπεις σε γυμναστήριο; Αγαπάς τόσο πολύ το φαγητό που δεν μπορείς να αποκτήσεις καλή φυσική κατάσταση; Έχουμε τις απαντήσεις σε 6 από τις πιο σημαντικές ανησυχίες που σχετίζονται με την άσκηση.

«Το γυμναστήριο με τρομάζει».

Τι να κάνεις Μια δοκιμή! Ένας από τους λόγους για τους οποίους φοβούνται οι άνθρωποι να πάνε γυμναστήριο είναι ότι όταν μπαίνουν μέσα δε βλέπουν πουθενά ανθρώπους σαν αυτούς, αλλά αδύνατους, με νεανική όψη να τρέχουν στους διαδρόμους. Εάν αποφασίσεις να ασκηθείς σε γυμναστήριο, πρέπει να είναι σαφές τι θέλεις από αυτό, είτε είναι το να χάσεις βάρος είτε το να βρεις ένα σύντροφο στην άσκηση.

«Κουράζομαι στη δουλειά».

Τι να κάνεις Όλοι κουράζονται. Δεν είναι κακό να νιώθεις κουρασμένη, αλλά αν, για παράδειγμα, είχες μια δύσκολη μέρα, το καλύτερο είναι να πεις «εντάξει, είμαι λίγο κουρασμένη, οπότε θα κάνω ήπια προπόνηση». Το επόμενο βήμα είναι να βρεθείς στο γυμναστήριο. Μόλις πας εκεί, θα έχεις μεγαλύτερα κίνητρα για πιο έντονη άσκηση. Το μυστικό για να είσαι συνεπής με την άσκηση είναι να πηγαίνεις στο γυμναστήριο χωρίς την προσδοκία ότι θα δουλέψεις σκληρά. Κάποιες προπονήσεις μπορεί να είναι μέτριες, άλλες πολύ δύσκολες, αλλά αν είσαι συνεπής, θα επιτύχεις τους στόχους σου.

«Δεν έχω ιδέα πώς να γυμναστώ».

Τι να κάνεις Εάν μπορείς να περπατήσεις, μπορείς και να κάνεις γυμναστική. Είναι τόσο απλό. Δε χρειάζεσαι εξοπλισμό. Το σώμα σου είναι ένας ζωντανός εξοπλισμός που αναπνέει, περπατάει και μιλάει. Μπορείς να το λυγίσεις, να το σπρώξεις, να κάνεις προβολές και καθίσματα. Δε χρειάζεται να κάνεις ευφάνταστα πράγματα ή ασκήσεις με ιδιαίτερη τεχνική για να έχεις αποτελέσματα.

«Μου αρέσει το φαγητό και η άσκηση δε θα μου το κόψει!»

Τι να κάνεις Η άσκηση κάνει πάντα καλό, ανεξάρτητα από το αν η διατροφή σου είναι καλή ή κακή. Μπορεί να μην έχει επίδραση στο βάρος σου, αλλά θα σε κάνει να νιώσεις καλά, αφού απελευθερώνει ορμόνες που προκαλούν ευφορία και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης παθήσεων της καρδιάς. Η ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση είναι εξαιρετικός συνδυασμός, αλλά ακόμη κι αν μπορείς να κάνεις μόνο το ένα, αξίζει τον κόπο.

«Σιχαίνομαι τη γυμναστική».

Τι να κάνεις Όλα τα πράγματα είναι δύσκολα μέχρι να γίνουν εύκολα. Κανένας δε γεννήθηκε αγαπώντας την άσκηση. Είναι κάτι που γίνεται επιλογή ζωής, την οποία συνηθίζει το σώμα σου. Ξεκίνα με μικρά βήματα, βρίσκοντας μια δραστηριότητα που σου αρέσει, όπως το να πηγαίνεις βόλτα το σκύλο, να κάνεις ποδήλατο, να παίζεις πινγκ-πονγκ. Ψάξε για κάτι που σου αρέσει και απαιτεί σωματική προσπάθεια. Όταν σου αρέσει να κάνεις κάτι, θα συνεχίσεις να το κάνεις.

«Είμαι παχιά και η άσκηση είναι επίπονη».

Τι να κάνεις Πρέπει να πιστέψεις στη δύναμη του ενός. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πιστέψεις πως μπορείς να περπατήσεις για 100 μέτρα. Εάν μπορείς να το κάνεις αυτό, τότε μπορείς να διανύσεις 1 χιλιόμετρο και όταν ξεπεράσεις το 1 χιλιόμετρο, μπορείς να φτάσεις τα 2. Εάν δεν μπορείς να περπατήσεις, μπορείς να γυμναστείς με στατικό ποδήλατο. Εάν δεν μπορείς να κάνεις ποδήλατο, επίλεξε την κολύμβηση. Πάντα υπάρχει ένα είδος άσκησης που μπορείς να δοκιμάσεις. Εάν είσαι τόσο παχιά που οι αρθρώσεις σου πονούν, το να μην κάνεις τίποτα γι’ αυτό δεν πρόκειται να βελτιώσει την κατάσταση.

Πηγή:www.shape.gr

No comments yet... Be the first to leave a reply!